Året 1564.


Helvete.
Vinteren er usedvanlig hard dette året. I den lille stua knaker det i veggene når kulda trenger seg inn i stokkene. Den lille familien er samlet rundt grua. Alle har på seg alt hva de har av klær. Bestemor holder rundt lillegutten for å være sikker på at han holder seg varm. Mannen i huset går ut for å fyre for kua så ho ikke fryser i hjel.
Sommeren.
To mennesker bøyd over et bord laget av grovt tilhugne planker. Mellom dem var det to tomme skåler. De hadde spist middag.
Fire barn ligger sammen i en enkel seng i den andre enden av det ene rommet. Barna klynker, men de klarer ikke å gråte. Sulten har for lenge siden tatt kreftene fra dem.
Deres far har bestemt at det er bare han og hans kone som får mat den dagen.
Mannen i huset får stablet seg på beina og sier: Dere får mat i himmelen mine barn. Gud har forlatt oss i dette livet, men det blir fint når vi kommer til himmelen.

SLIK var det for veldig mange i Norge da klimaet var kaldere.
Temperaturen var lavere enn både før og etter. Folk sultet.
Vintrene var ikke ille, selv om de var mye kaldere enn de vi er vandt til nå, men det var de kalde og våte somrene som tok livet av folk.
Graset vokste fint, men problemet var at de ikke fikk tørket nok til vinterfor til dyrene. Dyrene måtte slaktes før de sjøldaua. Selvfølgelig ble dette et tilskudd til kosten i mange måneder, men da sommeren kom igjen, uten dyr,- da begynte ferden til HELVETE.

På mange malerier ser vi at HELVETE er fremstilt som et varmt sted, men oppfattet folkene som levde i den, lille istiden, det.
Jeg tviler. De så nok på HELVETE som en iskald plass.

Våre fremragende politikere vil gjerne ha en kaldere verden,- i alle fall ikke varm.
Disse politikerne har ikke opplevd sult på grunn av et kaldt klima. De har overhode ikke opplevd sult, de vet ikke hva de tror at de vil.

Er det ikke på tide nå at en eller annen politiker sier STOPP: Vi vil ikke ha en kaldere verden!
STOPP med deres uansvarlige politikk!
STOPP med utbetalinger av uendelig mange milliarder av kroner til en sak som er helt meningsløs.
VÆR SNILL, send alle de milliardene med en rakett til Solen,- DA— hadde de i alle fall hatt et snev av innvirkning på klimaet, men selvfølgelig umerkelig.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg